Login

Bass Pickups

galleri b 849.aaaa

 

NYE PICKUPPER !!! - Discofunk demo with Danish band Fame and bassist Lars Hansen who uses MO1 and MO2 together:

 

 

 

 NYE PICKUPPER NOVEMBER 2014 Præsenteret af Peter Rahbek

Johnny Mørch udtaler:

 "Vil her sige stor tak til Peter Rahbek som jeg lokkede til at spille nogle korte bas strofer

 og formulere en beskrivelse af hver enkelt pickup."

Johnny Mørch

 

 

 

 

     MHB-P ”GREAT P”

 

4 strenget 1000,-kr. 

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk

         

   

 

 

Du hører det straks. At denne P-bass pickup ligefrem oser af varme og vintage-karakter. Lyden er bred, kropslig og virkelig charmerende. Og så stimulerer GREAT P din spillelyst, fordi den er så nem at styre. Du kan hente mange lag af overtoner ud i det nedre mellemtoneområde uden at noget mudrer. Et distinkt, velopløst og harmonisk sammenhængende overtoneregister og et klart attack i diskanten gør det legende let at forme en tæt baslyd, hvor intet stikker af – men alt er med. En stor, mættet og bredspektret tone – som om verdens bedste producer havde kælet for din sound i månedsvis. Men sandheden er at GREAT P spiller sin tætte Mørch sound uden behov for limiting og efterprocessering. Derfor er den suveræn for dig som gerne vil fortælle en hel historie med enkle og klare baslinjer.

GREAT P kan i særlig høj grad”beefe tonen op” på hårde eller klangkolde instrumenter, som er født med en lovlig slank lyd.    (Peter Rahbek)

 

DATA:  DC: 10,5 K ohm , Resonance Peak: 5,13 KHz

 

    ”ROCK'N ROLL MAN” 

 

4 strenget 1000,-kr. 

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk

 

 

 

 

 

 

Er markante basgange med klar, veldefineret og fundamental P-bass lyd lige dig? Så er ROCK'N ROLL MAN svaret. Det amerikanske forbillede kender vi alle, og det er naturligvis her vi tager udgangspunkt. Men med ROCK'N ROLL MAN, der for længst er blevet en Mørch klassiker, får din P-sound både ekstra proteiner og et skud sunde steroider, for her er mere af det hele: Mere tone, bedre opløsning, mere karakter, en fastere og solidere bund, en bredere og tættere mellemtone og dertil en vel integreret top med skøn Alnico-V karakter. Ingen tvivl om at det er bred humbucker-sound, men klarhed er kodeordet. Uanset om du spiller reggae, heavy rock'n roll eller simpel country & western, så er ROCK'N ROLL MAN indbegrebet af fuldfed P-sound.

 

Største attraktiv: Med ROCK'N ROLL MAN får din P-lyd ”ekstra proteiner”.     (Peter Rahbek)

DATA:  DC: 10,4 K ohm , Resonance Peak 4,58 KHz.

 

   ”VINTAGE P”

 

4 strenget 1000,-kr. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

VINTAGE P er skabt til dig som søger tilbage til den oprindelige P-bas humbucker-lyd fra 60'erne og de tidlige 70'ere. Den er grundlæggende slankere i tonen og karaktermæssigt mere nøgen og nøgtern end både GREAT P og ROCK'N ROLL MAN P - og netop derfor egner den sig ekstra godt til de sammenhænge, hvor du vil have en markant P-bass sound som fundament i en ellers tæt orkesterlyd, hvor rigtigt mange instrumenter overlapper hinanden i mellemtonen. Forestil dig rytmeguitarer, keyboards, slagtøj og blæsere samt backing-vokaler – på én gang. Her kræver det en slankere P-lyd atyt skære igennem. VINTAGE P kan just det. Og den har meget fin opløsning og dertil en herlig gammeldags metallisk tone, når du spiller med plekter. Og så er den et hit i forbindelse med flatwound strenge – for lyden ”boomer” aldrig...

VINTAGE P er en ægte smoglifter: Den renser ud i lyden – også på de basser, der ikke er helt distinkte i deres grundtonestruktur.    (Peter Rahbek)

DATA:  DC: 10,4 , Resonance Peak: 5,8 KHz

 

   EVE-P ”TUBY P”

 

4 strenget 1000,-kr. 

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Søger du en rund og varm P-bass sound med en lidt rør-agtig klangkarakter, så byder TUBY P på ekstra stor adskillelse af bunden og toppen, der begge fremstår med en rør agtig farverigdom og masser af karisma. Tænk på Billy Sheeham og salig John Entwhistle, så ved du hvor vi vil hen. Basområdet har varme og en ørevenlig rundhed, men lyden bliver aldrig for tyk. Den rør-agtige overtonestruktur giver et blødt fokuseret bite i præsens, så klarheden opnås helt uden at TUBY P tenderer det hårde. Bund og top skiller sig mere ud fra mellemtonen end på de fleste andre P-typer, og sætter du særlig pris på ekstra rigdom i plekteranslagets klang og de metalliske overtoner i heavy rock og techno, så er TUBY P lige sagen.

Ideel til aggressive baslinjer i fx heavy metal, hvor bassen gerne må growle, men aldrig skingre...    (Peter Rahbek)

DATA:  DC: 9,2 K ohm   ,  Resonance Peak: 6,00 KHz

 

    EVE J ”FOCUS”

 

4 strenget 800,-kr. pr. stk.

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Her er Mørchs nye pickupsæt til dig som på én gang søger den klassiske J-bass lyd og samtidig forlanger ”mere af det hele” og optimal kontrol: Glem J-bas lyden i den gammeldags forstand og forhold dig til noget som er langt rigere. Her er mere vægt og substans i tonen, og mere dramatik. Du får super opløsning, lækker anslagscontrol og masser af fokus på hver eneste tone. Også når det går hurtigt og du spiller hårdt. Tonerne mejsles ud som i granit og du har en dejlig fornemmelse af lineær anslagskontrol i fingrene. Samtidig er bunden rigtigt dyb, fast og velopløst. Der sker noget når du spiller; hver tone er betydningsfuld. Selv uden aktiv elektronik har du følelsen af stort dynamisk headroom – og diskanten er typisk for en single-coil typer med Alnico-V magneter: Åben, klar og harmonisk. Mørch FOCUS er den moderne bassists mest bredspektrede pickupsæt. Velartikuleret og klar lyd får du – både live og i studiet.

Tip: FOCUS pickupsættet får alle toneregistrets yderender med - selv uden preamp.    (Peter Rahbek)

DATA:  neck. DC: 7,1 K ohm , Resonance Peak: 4,65 KHz - bridge. DC: 7,5 K ohm ,Resonance Peak: 4,5 KHz

 

   EVE J (til båndløs) ”FOCUS SUPER HANDLE

 

4 strenget 800,-kr. pr. stk.

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Denne specialvariant af FOCUS er modificeret på en sådan måde at diskantpickuppen er tilført lidt ekstra klangfylde og dynamik i bunden, mens baspickuppen helt bevidst er gjort en anelse slankere og hurtigere i responset. Resultatet er et pickupsæt som egner sig særlig godt til de bassister som hellere vil opleve et positions-betinget klangskifte end et dramatisk karakterskifte, når man gradvist panorerer fra den ene til den anden af sættets to pickupper. I midterstillingen, hvor sættets to pickupper skrues nøjagtig lige højt op, summerer de to single-coilere på en måde, så de tilsammen fungerer som én særdeles støjsvag, velartikuleret og bredspektret pickup, der er utrolig effektiv og kan næsten alt. Fra hæsblæsende funk med tommel og plugging til en mellew Jaco-agtig tone. Det hele er inden for rækkevidde med SUPER HANDLER-sættet.

Diskant-pickuppens ekstra fyldige karakter er et hit til dig der spiller båndløs med Jaco-stil!    (Peter Rahbek)

DATA: Neck. DC: 6,8 K ohm , Resonance Peak: 4,8 KHz - Bridge DC:7,8 K ohm , Resonance Peak: 4,2 KHz

 

  MO1+2 ”POWER J”

 

4 strenget 700,-kr. pr. stk.

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Går du efter J-bass formede pickupper med ekstra højt output og en massiv og charmerende bred rocktone samt nem kontrol med dynamikken, så er Mørchs nye POWER J-typer lige sagen. Keramiske magneter parret med et specielt blad-polsystem sikrer en levende og intens tone med masser af impact og charme. Der er dømt rock og rul på intenst niveau fordi pickupperne formidler en følelse af at spille gennem en topmusikalsk rør-limiter – men uden at dynamikken klemmes. Her er det blad-polen der tager brodden af de hårde dynamikudladninger, men samtidig bibeholder alt hvad man kan ønske sig af klang og opløsning. Her er masser af varme og nostalgi i tonen, men det er dig selv som kontrollerer alt – uden at du behøver dække dig ind med pedaler. Men bruger du effekter, så bliver farverne endnu rigere...

Synes du at de fleste J-pickupper mangler power, så vælg Mørch POWER J og klap ørerne ud!     (Peter Rahbek)

DATA:  neck DC: 7,1 K ohm , Resonance Peak: 5,13 KHz - bridge DC: 7,6 K ohm , Resonance Peak: 5,04 KHz

  MJ1 ”HI DRIVE”

 

4 strenget 800,-kr. pr. stk.

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Magneter med en speciel overfladebehandling og en anderledes bespoling giver Mørch HI DRIVE mere ”bite” og ”drive” end gængse J-typer – især i præsens og nedre diskant, der virkelig understreger bassens anslag. Bruger du dem i rock-sammenhænge bider de fra sig med et hæftigt attack, som matcher selv de hårdeste trommeslag og støjende crashbækkener. Plugger og slapper du dine strenge i Larry Graham'sk funk-stil, fremhæves metallyden i anslagene på en måde, som skaber ekstra farver og drama i lydbilledet. Og du kan spare udgifterne til en god percussionist. Anslagslydende er dog nemme at kontrollere; skruer du ned for tonekontrollen bibeholdes strengenes metalliske karakter og det gode er, at diskantlyden aldrig bliver for tynd og spids – den er snarere bred, organisk og let at forme, for din forstærker får masser signal at leve af.

Mørch HI DRIVE understreger bassens anslag og giver præsens og diskant en federe karakter.     (Peter Rahbek)

DATA:  neck DC: 7,0 K ohm , Resonance Peak: 4,77 KHz - bridge DC: 7,5 K ohm , Resonance Peak: 4,55 KHz

 MHB1+2 ”IDENTITY”

 

4 strenget 1000,-kr. pr. stk.

Produceres også til 5 og 6 strenge. 

Køb af pickup venligst e-mail din ordre. 

johnny@morch-guitars.dk


 

 

 

 

 

Soap-bar pickupper fylder mere – og det høres med det samme, at de også rummer mere teknik: Her er vægten er lagt på humbucking-teknik med massiv bund og masser af power samt en markant, selvsikker karakter, som kun keramiske magneter kan levere. IDENTITY har ekstra pondus og en kæmpe stor klangfylde; lige noget for dig, som gerne vil dominere musikken med en massiv og tæt bassound. Om det er pop, jazz elelr rock er ikke afgørende – IDENTITY mestrer bassens vigtigste funktioner; at skabe bund, pumpe rytmen og cementere grundtonerne så ingen er i tvivl om at du spiller for livet. Også her er bridge- og neck-pickuppernes grundklang balanceret, så der er særlig god fylde i den bageste pickup og ekstra hurtighed i den forreste pickup...

Bemærk: IDENTITY giver en dejlig tæt, fyldig og markant bastone selv med små combo-forstærkere.    (Peter Rahbek)

DATA:  neck  DC: 6,4K ohm , Resonance Peak: 5,48 KHz - bridge  DC: 7,1 K ohm , Resonance Peak: 5,0 KHz

 

Since 1970 I have developed my own types of pickups for both guitars and basses. Producing the right pickup is not simple. To create the right sound, one must have the best magnets, the best suitable copper wire in the right dimensions, the right number of turns, the right physical dimensions, and feedback damping materials. Furthermore, the winding technique is extremely important to get the right sound.

Mørch also matches his pickups to different wood combinations to achieve specific tonal characteristics.

In order to give you an indication of how the pickups actually sound, we have tried to describe the sound of each pickup in a few choice words. It should give you a good idea of the pickup characteristics.

 

Single coil:galleri b 977.a

 

 

 

   Captain Fingers (Alnico V/AW)
   (J-Bass type for 4- and 5-string basses)

A very tight, “fast” and highly projecting tone quality comes from this pickup, which has high timbral resolution and natural dynamics that are easily controllable with your right hand fingers. The tonal quality seems “natural” with extended lows and highs and an open and highly dynamic midrange, that can also “growl” a little bit in the lower presence area (due to “pre-aged” magnets), especially when you play very aggressive attacks.

Due to its technical design this pickup will benefit very much from use with a built-in Mørch Active Preamp with high input impedance. This will widen the tonal spectrum, enhance dynamics and provide a great spectrum of tonal colors.


   Clarity I(Alnico V/TK)

   (J-Bass type for 4/5-string basses)

 

 

Vintage type with exceptional clarity, liquid midrange, extended and transparent highs with a very slight amount of a “tube-like” glow on the upper harmonics due to special Alnico magnets.

The neutral tonal quality of this pickup might benefit from a slight bass boost from an active built-in preamp. And you may then add even more treble to get that great, penetrating “pling” sound in the highs when you pluck your strings hard.


   Clarity II(Alnico AT)
   (J-Bass type for 4/5-string basses)

Has most of the same characteristics as Clarity I, but with a slightly tighter and more focused bottom.

The neutral tonal quality of this pickup might benefit from a slight bass boost from an active built-in preamp. And you may then add even more treble to get that great, penetrating “pling” sound in the highs when you pluck your strings hard.


   Fat Fingers (Alnico V/SV)
   (J-Bass type for 4-string basses only)

This popular pickup is designed for bass players who wants considerably higher outputs and a more gutsy and full tone with a warmer, fuller sound quality to the lower midrange and a big, open bass response. The treble has a certain “vintage” characteristic – i.e. with a gradual treble roll off as opposed to super penetrating highs.

If you add the Mørch Active Preamp you will experience even more dynamics in the lower octaves and you will obtain a more open and airy treble.


  Soulman’s Dream (Alnico V/AW.SD)
   (J-Bass type for 4-string basses only)

 

 

“True Vintage P-Bass sounds from a very high output J-Bass type.” A biiig (BIG!) and awfully gutsy and full sound with loads of body and weight comes from this powerful pickup, which features enhanced focus on the lower four octaves and warm and rolled off overtones with a certain tube-like quality. This soulman’s “motor” is great when you really want to lay that rhythm down and push the whole band with a fat, fluent, penetrating and gutsy bassline. Great in the studio too.

A Mørch Active Preamp might be used to control the low end fullness and add more presence clarity when you play in concert halls with boomy acoustics.

 

Humbucking:

galleri b 808.a

 

 

[sample recordings]

  Tight Fingers (Alnico V/SV Hum)
  (Available as 4-string J-Bass type or soap-bar
   design for both 4- and 5-string basses)


 

High resolution, fast response, great dynamics and a particularly well-defined attack in the lower presence register. This humbucker oozes character and provides a truly vintage-kind of sound, which remind you of the classic P-Bass, but has slightly better treble response and more punchy dynamics plus fuller sound without loosing out on speed and definition.

When connected to Mørch Active Preamp this pickup has a tremendously wide range and can be easily controlled to suit various amps, speakers and room acoustics without loosing its distinctive character.


   Tube Stacker (Stacked Hum Alnico V/SV)
  (For 4-, 5- and 6-string basses and available as
  J-bass type or soap-bar design)

This stacked humbucker features a “fast” vintage-kind of sound with lots of personality and character. With slightly rolled-off lows and upper highs plus a typical Alnico-induced “timbre” to the upper midrange and lower presence register, that will remind you of a certain MM-bass pickup. This pickup cuts through even when played softly and in the lower octaves has a certain MM-type compressed sound. If connected via a switch, this pickup can be altered to single-coil mode with higher output, improved dynamics and slightly higher dynamic resolution.

If combined with The Mørch Active Preamp this pickup will provide even greater bandwidth and improved dynamics plus more versatility, since you can open up the treble register and add more warmth and fullness to the lower octaves.


   Full Fingers (Soapbar Split Alnico V/AW)
  (Soap-bar design for 4- and 5-string basses)

This pickup provides a typical single-coil-like Alnico magnet sound with fullness, great warmth even on the high notes and a slightly Vintage-like, rolled-off treble and a certain tube-like character.

Connected to the Mørch Active Preamp you get an even wider range of timbres and an opportunity to enhance the treble and vintage/tube-like sounds.

 

P-Bass

DSC 6896.aa

 

 


   Rock’n Roll Man (Alnico V/HL)
   (4-string P-Bass type only)

This is the favorite among Rock’n Roll bassists: A highly tuned, gutsy P-Bass type with better definition and much more punch than even the very best vintage P-Basses. Still the treble is somewhat rolled-off and the special Alnico V magnets provide a certain Vintage character. A pickup of great versatility on its own – and a favorite among live and studio bassists who want sounds with lots of character.

The sound control can, however, be further improved by connecting this high impedance pickup to The Mørch Active Preamp.


   Vintage P (Alnico V/TK)
  (4-string P-Bass type only)

Vintage P-Bass pickup with great clarity and a pretty fast response. Slightly higher output and extended dynamics plus higher resolution in the lower treble register makes this pickup cut through on stage as well as in the studio.

For added fullness and a gutsier low end add The Mørch Active Preamp and get more control on the highs too.
 


Mørch active electronics circuits have low impedance output for lower noise and interference and the ability to power longer cables with no degradation of sound quality. All Mørch active electronics have a bypass switch for both playing active and passive, and a very long battery life.