Guitarist
Guitarist

Ole Agerskov

Ole Agerskov

Askepot. 

Mørch guitar med pietzo i håndvibrator og lock på stemmemekanikkerne.

Endelig bare spille uden at skulle skifte fra el til akustisk igen og igen — uden at skulle stemme hele tiden og selvfølgelig med super lyd og kvalitet. Helt igennem en godte. Tak til Johnny for din aldrig svigtende imødekommenhed

Guitarist

Dan Olesen

Dan Olesen

Studio Ziggophon. 

Specialdesignet guitar med middelalder-look.

Det er en fornøjelse at være i den situation, bare en gang i livet, at have en fuldendt ting i sine hænder. En ting man selv har fået ide til og selv har været med til at røre ved stort set hele vejen gennem fremstillingen. En svensk guitarist udbrød; “Den guitar der er det smukkeste instrument jeg nogensinde har set”. Min egen kommentar; Lyden er lige så smuk. Jeg vil sluttelig rette en varm tak til Johnny. Uden ham var det projekt aldrig blevet til noget.

Guitarist

Jarl Wendt

Jarl Wendt

Kon-tiki Island. 

Mørch guitar.

I erkendelse af, at livet er for kort til at beskæftige sig med det næstbedste —og års “kamp” med at få diverse guitarer til at blive ideelle, måtte det ske! Nu skulle det være, — en håndlavet Mørch guitar efter mine ønsker og behov. Min tilvænning til det “nye” instrument har været som et glædeligt gensyn med en savnet gammel ven. En tak til dig Mørch, for professionel vejledning, din venlighed og store tålmodighed — et æstetisk smukt instrument som emmer af håndværk og klasse. Tak skal du have.

Guitarist

Eigil Lindahl

Eigil Lindahl

Country Live, The Buds. 

Mørch guitar (1988 mod.).

10 års erfaring med min Mørch guitar beviser; Et godt produkt, god personlig service, man bliver afhængig af lyden, guitaren bliver din gode ven. Især når den kan holde til at spille 1.000 jobs på 10 år uden at være slidt.

Guitarist

Kaj Petersen

Kaj Petersen

Dansemusik. 

M38 krølleguitar.

Enhver håndværker ved, at det rigtige værktøj er det halve arbejde. Fra 3 akkorders garage rocker til i dag, hvor jeg som komponist og guitarist har udgivet min første cd, har min Mørch været det perfekte værktøj, og medansvarlig for, at det stadig er lysten, som driver værket. Tak til Johnny!

Guitarist

Alex Borup Christensen

Alex Borup Christensen

Mørch A.B. SG. el-guitar.

Min Mørch er bare så ubeskrivelig lækker, at jeg simpelthen ikke kan finde ord for det.

Guitarist

Poul Rasmussen

Poul Rasmussen

Canvass. 

M10 standard + S-type.

Jeg fik min første Mørch guitar i 1972. I 1996 fik jeg nr. 2. Den regner jeg med holder resten af min tid som musiker. Jeg kan blot betegne Johnnys lækre guitarer som mit livs instrumenter.

Guitarist

Mads Errboe

Mads Errboe

Magic Buzz og meget andet. 

De to bedste el-guitarer i verden.

Klokkeklar kærlighed

Guitarist

Knud Møller

Knud Møller

Johnny Madsen Band. 

Mørch Les Paul-type.

Under et besøg i Mørchs magiske værksted, forelskede jeg mig hovedkulds i hans Les Paul model. Ædelt træ, sublimt håndværk og genialt tænkte features er bare nogle af de ting, som er med til at hæve denne guitar langt over enhver standardmodel. For første gang i mange år er jeg begyndt at glæde mig til lydprøverne.

Guitarist

Morten Hussmann

Morten Hussmann

Yellowbellies. 

Speciel håndbygget model, halvakustisk guitar

Mørch er den magiske konge blandt guitarbyggere. Kun han kan omdanne 5 guitarer til 1. Og når det tillige bliver gjort med største entu’ og kvalitetshåndværk, så får jeg lyst til at få bygget de 5, han lige har omdannet til 1.

Guitarist

Stig Cederberg

Stig Cederberg

The unknown Disbelievers. 

Guitar. 2 stk. identiske højre/venstre monsters med Floyd 2x humb. & Floyd 3x single coils.

Afhængighed, indbygget udfordring, tonal elegance (over hele brættet), total (ude af) kontrol, HJÆÆÆLP! – den spiller af sig selv!

Guitarist

Tommy Lui Christensen

Tommy Lui Christensen

Boys are Back in Town, Muddi og salamidrengene, Natural Born Hippies. Studiemusiker for: Jeff Christie, Georgia sattelites + en del Søren Bundgård produktioner. 

Guitar m. håndvib. Flammet krop – 2 humb. og 1 singlecoil.

Da jeg i sin tid bestemte mig for at få skræddersyet en guitar, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være en Mørch. Derimod var der mange finesser omkring instrumentet, som jeg var i tvivl om, som f.eks. træsorter, bånd, pickup’s, og her skulle Johnny Mørch vise sig at være en stor hjælp med sin erfaring og viden herom. Ud over at være en dygtig håndværker er Johnny Mørch også en stor menneskekender, hvilket gør ham i stand til at spore sig ind på hvilket instrument du egentlig ønsker (du far det maske ikke helt, som du havde tegnet det, men som du ville ønske, at du havde tegnet det!). Skal jeg fremhæve noget ved min Mørch guitar (ud over håndværksmæssig topkvalitet) må det være halsens egalitet og hele guitarens sustain. I øvrigt kan jeg kun bekræfte den gamle skrøne om, at lyden i træ ændrer sig med årene. Tonen og karakteren i min Mørch vokser simpelthen for hver dag, der går. Jeg vil slutte med et citat fra en af mine venner, der en dag tog min Mørch i hånden, slog en akkord an (uden strøm) og sagde: “Den lyder jo som et flygel”.

Guitarist

Ole Bech

Ole Bech

Studerende på Nordjysk Musikkonservatorium, The Unusual Objects. 

Guitar standard M10.

Nu har jeg efterhånden haft min Mørch guitar i 5 år, og jeg må sige, at jeg på intet tidspunkt har fortrudt mit køb. Tværtimod – jeg har efterhånden spillet i rigtig mange forskellige sammenhænge, og brugt min Mørch guitar til stort set alt, så jeg har derfor fundet ud af, at det er en meget alsidig guitar. Det har selvfølgelig også noget at gøre med min pickup-sammensætning, der består af 2xMS1 + 1 MH 2000, som virkelig er en fed sammensætning, når man er en ung guitarist, der gerne vil prøve at spille lidt af hvert. Derfor er det med garanti ikke den sidste Mørch guitar, jeg har fået bygget.

Guitarist

Preben Raunsbjerg

Preben Raunsbjerg

Panic Station. 

Mørch s/t kombination m/Les Paul bro. Mørch baryton-guitar stemt i A.

Begge mine Mørch guitarer giver mig en usædvanlig dynamisk klarhed i lyden: Kombineret med en tyk og bred klang på grundtonerne. Dette gælder både rene og forvrængende klange, og er noget jeg aldrig har kunnet opnå før jeg i 1989 anskaffede mig min første Mørch.

Guitarist

Jakob Bro

Jakob Bro

Spiller i mange forskellige jazz-sammenhænge. 

Halvakustisk guitar, 335 model, med spec. Mørch pickup’er.

Flot ren lyd, smukt design og perfekt håndværk, der opfylder netop mine ønsker og behov. Min Mørch guitar er suveræn, og den bliver stadig bedre .. . Jeg ville ikke bytte den for nogen anden guitar i denne verden.

Guitarist

Mikkel Brynildsen

Mikkel Brynildsen

Studerende på Jysk Musikkonservatorium. 

7-strenget guitar m. Floyd Rose vib.

Min Mørch er god ved mig. Den er så god ved mig, at jeg ingen undskyldning har for at spille dårligt. Den har alsidigheden til at følge med mig rundt i forskellige stilarter. Jeg spænder fra heavy til jazz, bare ved at skifte pickup –og så er den jo smuk.

Guitarist

Steen Møller

Steen Møller

Blue Soil. 

Guitar, s-type med gennemgående hals.

Jeg har siden 1989 sværget til min Mørch guitar. For det første er den helt fantastisk at spille på, og derudover har den en evne til at træde frem i lydbilledet uden at blive dominerende. Når man spiller på en Mørch, springer det i ørerne, hvor ensartet lyden er over hele gribebrættet, hvilket gør ens spil mere afslappet og frit. Oven i hatten får man et utroligt smukt og håndværksmæssigt gennemført instrument. — Den har kun en ulempe: Man bliver dybt afhængig af den.

Guitarist

Morten Donslund

Morten Donslund

Mr. Jack the Daniels, Steve Haggard, Ragnar & Combo. 

S/T spec. m/b-bender

Jeg har altid været nødt til at modificere/ombygge mine guitarer. Nu med min Mørch har jeg fået en guitar, som fra fødslen har de egenskaber, jeg førhen har måttet “tune” mig til.

Guitarist

Asger Theilgaard

Asger Theilgaard

Spiller i mange forskellige jazz/rock-sammenhænge. 

Mørch halvakustisk guitar med kamre.

Man kunne betegne den “Fender 335”, i det den består af: Halvakustisk krop med kamre, pålimet hals og 2 humbuckers, lang mensur, strenge gennem kroppen. Efter min mening det bedste fra begge verdener – samlet i en Mørch. Siden jeg fik min Mørch, har jeg kun haft brug for en guitar. Jeg bruger den til alle typer opgaver, hvad enten det er jazz, rock eller pop. At beskrive klang med ord kan være vanskeligt, men at omsætte ord til klang – til et skræddersyet instrument – må være uhyre vanskeligt. Ikke desto mindre er det den evne, Johnny Mørch besidder.

Bassist, Guitarist

Carlo Boisen

Carlo Boisen

Cabo m. mange flere, Randers big band – 4 år, Johnny Reimer – løse job, undervisning på Randers Musik Skole gennem 25 år. 

Bas – 4-strenget m. 3 dobbelt pickup’s + krølle guitar m. 2 humb. m. split.

En Mørch guitar er noget af det mest individuelle instrument, der findes i dag – bygget lige som kunden ønsker det. Fineste materialer og fornemmeste håndværk. Jeg har været utrolig glad for mine instrumenter gennem arene. Johnny udvikler sine instrumenter hele tiden, så det er altid spændende at komme ud og kigge, savle og se det sidste nye. God vind fremover.

Guitarist

Michael Hartmann

Michael Hartmann

Guitarist, sangskriver, musiklærer, studiemusiker. 

Mørch guitar, s model i natur finish, rødel krop, m. ahorn/palisander gribebræt, Texas special pickup’s.

Jeg købte for et halvt års tid siden en Mørch guitar. Jeg havde ledt efter en guitar, hvor tonen og spilbarheden gik op i en højere enhed, men havde ikke fundet den rigtige. I min Mørch guitar har jeg fået hvad jeg vil have — en saftig, kraftig tone med sin egen klang. En særdeles flot finish og en behagelig fornemmelse af tryghed og stabilitet i guitaren uanset hvor ivrig jeg kan blive i kampens hede. Johnny Mørch formidler igennem hans professionalisme og utrolig dygtigt udførte håndværk en tryghed og tillid, som er uhyre vigtig for den seriøse musiker. Spaden skal sku’ være i orden og det sørger Johnny for.

Guitarist

Henrik Hone Mikkelsen

Henrik Hone Mikkelsen

Valhal, Some Like It Hot, Johansen Band, 6 på Scenen, Keld Og Kannibalerne. 

Mørch udtalelse om musikinstrumenter, der afspiller lyse toner, så sød musik opstår for kræsne ører.

Hvad er god musik og hvad er god kunst? Det kan der være mange lige gode meninger om. Men at vurdere godt håndværk kræver en fagmand. En sådan fagmand er Mørch. Jeg vil endda vove at påstå, at Mørch er en kunsthåndværker. Mørch guitarer og basser er hver især et lille stykke kunsthåndværk af højeste kvalitet. Jeg har nu spillet Mørch guitarer i ca. 20 år uden en eneste reklamation —kun det Mørch kalder for “smuk slitage” Min helt personlige opfattelse er derfor: “Der findes kun en ting der er bedre end en Mørch guitar: — to Mørch guitarer!”

Guitarist

Ole Fick

Ole Fick

Har gennem tiden spillet med; Erik Grib, Monrad og Rislund, Burning Red Ivanhoe, Trille, Arne Wurgler med flere. 

2 stk. M20 krølleguitarer.

Frøen, der kysser denne Mørch, vil om lidt forvandles til en Prins.

Guitarist

Jens Varmløse

Jens Varmløse

Student at Nordjysk Musikkonservatorium, working with music in different styles as a session and solo player.

“Sometimes when I play I suddenly feel a strong need to call Johnny, just to thank him for making these fantastic instruments, and so far it does’nt seem like he’s tired of all my greatfull words at all! I feel very lucky to own two Mørch guitars (also a curl bass), which all playes and feels fantastic. The Mørch pickups are simply the best I’ve heard, and the craftsmanship by Johnny is so impressive! The guitars have never let me down and they’re simply the best working pals you could wish for. Through the years I’ve owned a lot of guitars, but there’s never been a question which ones were my favourites… It will always be my Mørch guitars! Thank’s again “Bassemand”

Guitarist

Knud Møller

Knud Møller

Johnny Madsen Band

“During a visit in the magical workshop of Mørch Guitars I fell headlong in love in one of his designs. Nobel wood, sublime craftsmanship and genius thought out features are just some of the things that lift this guitar way beyond every standard-model. For the first time in many years I am actually looking forward to the sound-check with pleasure.”

Guitarist

Ole Fick

Ole Fick

Erik Grip, Monrad & Rislund, Burning Red Ivanhoe, Trille, Arne Würgler etc.

“The frog, who kisses this Mørch, will in a moment be turned into a prince.”

Guitarist

Morten Hussmann

Morten Hussmann

Jazz-player

“Fantastic pure sound, beautiful design and perfect craftsmanship, which fulfil exactly my wishes and requirements. My Mørch-guitar is supreme, and it is still getting better. I wouldn´t exchange it for any other guitar.”

Guitarist

Morten Donslund

Morten Donslund

Mr. Jack & the Daniels, Steve Haggard, and Ragner & Combo

“I always had to modify or rebuild my guitars. But now, with my Mørch I´ve got a guitar containing from births the characteristics I earlier had to tune the guitar to.”