Hybrid-guitar med dæk i aluminium og hollow-body resonansbund i ædeltræ

Her ser du de første produktionsmodeller af en række “quasi-akustiske” specialguitarer, hvor dækket er udført i tre millimeter tykke plader af aero-grade aluminium (en særlig stærk og holdbar legering beregnet til produktion af bl.a. flyvemaskinevinger) og hvor klangbunden er udført næsten som i en akustisk guitar. Der er nemlig tale om et laminat af 4-6 mm ahorn (til kropsbundens bagside) og 10-15 mm mahogni til siderne i kroppens hule krops ramme. Der bruges endvidere udvalgt specialtræ til den såkaldte sound-bar, der skaber mekanisk forbindelse mellem strengebroen og ned via alu-dækket til træ-bunden.

Der er selvfølgelig en lydmæssig ide med dette ekstraordinære design: Den stærke alu-legering giver en særdeles veldefineret og klar lyd, og den hule krops-ramme i maghoni giver kropslighed og fylde uden at sætte klarheden over styr. Ahorn-træet i klangbundens bagside medvirker til at give de færdige instrumenter et helt rigtigt miks af følsomhed, feedback og klangligt sustain, når den massive sound-bar overfører strengelyden til instrumentets klangbund. Et andet plus ved denne form for quasi-akustisk konstruktion er, at guitaren/bassen bliver mere end normalt hørbare under fx øve-konditioner, hvor man spiller helt uden forstærkning. Fx i sommerhuset!

Når serien af alu/træ-instrumenter monteres sikres instrumentets mekaniske styrke gennem en ekstraordinær opspænding af aludækket: De afrundede kanter fikseres nemlig med tt stort antal sorte specialskruer i stål, sikrer perfekt vibrationsmæssig kobling og en meget stor mekanisk styrke i hele konstruktionen.

Søger du yderligere information om modelvarianter, pickup-typer, priser og udstyr, så ring på tlf. 40338995.

Lignende poster

Ny Alubas

Ny Alubas

Så er denne alubas skønhed i showroom: Krop: Sipo Mahogny, hul. Dæk: Aluminium. Hals: Kebony/ Ahorn. Gribebrædt: Ibenholt. Mencur: 89cm/35”. Pickup: Mørch Vintage P.

læs mere
Varmløse – Jazzmaster

Varmløse – Jazzmaster

Jens Varmløse har indspillet en lækker lille ting med hans Jazzmaster: Han udtaler: En gospel agtig rock ballade til en færøsk sanger. Jazzmaster - Quattro - Roadie amp. Den fungerer godt med høj gain i soloen, tager godt ved har en skøn balance med ikke for hidsig...

læs mere